de sluiting van Silicon Valley Bank waarom u meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf zou moeten hebben

De sluiting van Silicon Valley Bank - Waarom u meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf zou moeten hebben

Geschreven door FirmEU

De sluiting van Silicon Valley Bank laat echt zien hoe belangrijk het is om meerdere bankrekeningen te hebben voor uw internationale zaken. Als ondernemer is het beheren van uw financiën een van de meest cruciale aspecten van uw bedrijf. Het is essentieel om uw cashflow en transacties bij te houden om ervoor te zorgen dat uw bedrijf winstgevend en duurzaam is. Een van de manieren om dit te bereiken is door meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf te hebben. Bovendien, zoals de recente sluiting van Silicon Valley Bank zich afspeelde, is het hebben van meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf nu belangrijker voor het waarborgen van financiële stabiliteit en veiligheid.

Wat is er gebeurd met Silicon Valley Bank?

Weet je dat er geen Silicon Valley Bank meer is? Als dit nieuw voor je is, volg het dan gewoon op de voet. Silicon Valley Bank (SVB) was een bekende commerciële bank met het hoofdkantoor in Santa Clara, Californië. Zijn diensten bestrijken bijna de helft van de door durfkapitaal gesteunde technologie- en life-sciencebedrijven in de Verenigde Staten en waren de 16e grootste bank in de VS.

Op 10 maart 2023 sloten toezichthouders echter Silicon Valley Bank (SVB), omdat deze niet in staat was om aan opnameverzoeken van spaarders te voldoen. De holdings worden nu beheerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Dit besluit kwam er nadat de bank een verlies leed van zo'n 1,8 miljard dollar. Stel je nu voor dat je je technische bedrijf runde op één bankrekening bij de SVB, en toen werd je wakker met dergelijk nieuws. Helemaal geen goede zaak!

Dus in dit blog-bericht bespreken we het belang van het hebben van meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf en hoe u dit kunt aanpakken.

Waarom is het hebben van een meervoudige zakelijke bankrekening belangrijk?

 Als bedrijfseigenaar kan het openen van meerdere rekeningen voordelig zijn voor het beheren van de financiën van uw bedrijf en het bereiken van uw financiële doelen. Hieronder vindt u enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om meerdere zakelijke bankrekeningen te hebben:

Risico van banksluiting 

De sluiting van Silicon Valley Bank herinnert daaraan geen enkele bank is te groot om failliet te gaan. Hoewel banken doorgaans een betrouwbare plaats zijn om uw geld op te slaan, zijn er risico's verbonden aan het hebben van al uw zakelijke financiën op één rekening. Als uw bank bijvoorbeeld plotseling sluit of een aanzienlijk financieel probleem ondervindt, kunt u de toegang tot uw geld verliezen. Dit kan catastrofaal zijn voor uw bedrijf en kan leiden tot gemiste kansen, beschadigde relaties met verkopers of werknemers en zelfs faillissement!

U kunt dit risico spreiden en de impact van de sluiting van een bank beperken en de bedrijfscontinuïteit waarborgen; als een bank problemen zou ondervinden, zou je nog steeds toegang kunnen krijgen tot wat geld via de andere rekeningen. 

Betere beveiliging

Als het gaat om de financiële zekerheid van uw bedrijf, is het nooit een slecht idee om extra voorzichtig te zijn. Als ondernemer moet je kunnen anticiperen op het kwaad. Het hebben van meerdere bankrekeningen kan de veiligheid van uw bedrijf verhogen door de schade te beperken die kan worden aangericht als een hacker toegang krijgt tot een van uw rekeningen. Dat betekent; als een hacker toegang krijgt tot een van je bankrekeningen, heb je tijdens het sorteren nog steeds toegang tot geld voor dringende transacties. Houd er rekening mee dat u de diensten van een Corporate Service Provider graag wilt firmaEu kan u helpen bij het opsporen van een hacker.

Bovendien kunt u ook verschillende rekeningen gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals salarisadministratie, leveranciersbetalingen en belastingbetalingen, wat fraude en andere financiële misdaden kan helpen voorkomen.

Beter cashflowbeheer

Een andere reden om te overwegen om meerdere zakelijke accounts te hebben, is om uw cashflowbeheer te verbeteren. Door uw rekeningen te scheiden voor verschillende doeleinden, zoals salarisadministratie, overheadkosten en inventaris, kunt u beter bijhouden waar uw geld naartoe gaat en waar u aanpassingen moet doen.

Bovendien kan het hebben van afzonderlijke rekeningen u ook helpen voorkomen dat u per ongeluk te veel uitgeeft op een bepaald gebied, omdat u uw rekeningsaldi in één oogopslag kunt zien.

Maximaliseren van rente en beloningen

Het hebben van meerdere zakelijke accounts kan u helpen uw interesse- en beloningspotentieel te maximaliseren. Door rekeningen te hebben bij verschillende banken of financiële instellingen, kunt u profiteren van verschillende rentetarieven en beloningsprogramma's om meer geld te verdienen of extraatjes te ontvangen, zoals geld terug of reisbeloningen.

Sommige banken bieden ook bedrijfsspecifieke rekeningen met voordelen zoals lagere kosten, hogere rentetarieven of gratis cheques. Door meerdere accounts te hebben, kunt u de beste opties voor uw zakelijke behoeften vergelijken en kiezen.

Verbeterd zakelijk krediet

Uw zakelijke kredietscore is cruciaal als het gaat om toegang tot financiering of het verkrijgen van krediet van leveranciers. Het hebben van meerdere zakelijke accounts kan helpen om uw zakelijke kredietscore te verbeteren door kredietverstrekkers te laten zien dat u een stabiele en goed beheerde financiële geschiedenis heeft. Met meerdere rekeningen kunt u aantonen dat u een divers aanbod aan zakelijke activiteiten heeft, waardoor u een aantrekkelijkere lener wordt.

Verbeterd belastingbeheer

Het hebben van meerdere zakelijke rekeningen kan ook voordelen opleveren als het gaat om belastingbeheer. Door afzonderlijke rekeningen bij te houden voor elk bedrijf of elke inkomstenstroom, kunt u de inkomsten en uitgaven voor elk bedrijf gemakkelijker volgen en rapporteren. Dit kan u helpen de belastingaftrek te maximaliseren, mogelijke belastingboetes te vermijden en het belastingvoorbereidingsproces te vereenvoudigen.

Meerdere zakelijke bankrekeningen instellen: een stapsgewijze handleiding 

Zoals eerder gezien, is het opzetten van meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf een slimme zet die u kan helpen uw financiën effectief te beheren en u te behoeden voor potentiële gevaren. Je vraagt je misschien af; “hoe stel ik mijn meerdere bankrekeningen in”. Hieronder vindt u de stappen die u kunt nemen:

Stap 1: huur een zakelijke dienstverlener in

Dit zou de eerste stap moeten zijn naar het opzetten van meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf. Als u dit doet, hebt u de andere stappen mogelijk niet nodig. Het is om een zakelijke dienstverlener in te huren. Je denkt misschien dat je ze niet nodig hebt. Het inhuren van een zakelijke dienstverlener kan echter verschillende voordelen opleveren bij het openen van meerdere zakelijke accounts. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Deskundigheid en kennis: Zakelijke dienstverleners zoals firmaEu hebben veel ervaring en kennis op het gebied van ondernemingsrecht en accountancy. Ze kunnen deskundige begeleiding en advies geven over de beste manieren om uw bedrijf te structureren en meerdere rekeningen te openen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.
  • Tijd besparen: Het openen van meerdere zakelijke rekeningen kan een tijdrovend proces zijn, vooral als u niet bekend bent met de betrokken procedures. Een zakelijke dienstverlener kan zorgen voor alle administratieve taken en papierwerk, zodat u zich kunt concentreren op andere belangrijke aspecten van uw bedrijf
  • Verminderd risico: Een zakelijke dienstverlener kan u helpen bij het navigeren door de wettelijke en regelgevende vereisten die komen kijken bij het openen van meerdere zakelijke rekeningen in uw staat, waardoor het risico op fouten en mogelijke juridische problemen wordt verminderd, meestal voor bedrijven met een hoog risico.
  • Toegang tot netwerken: Een zakelijke dienstverlener heeft vaak een uitgebreid netwerk van contacten in de branche, waaronder banken en financiële instellingen. Dit kan u waardevolle connecties en kansen opleveren die anders misschien niet voor u beschikbaar zouden zijn.
  • Kostenefficiënt: Hoewel er vooraf kosten kunnen zijn verbonden aan het inhuren van een zakelijke dienstverlener, kan het op de lange termijn een kosteneffectieve oplossing zijn. Door u te helpen efficiënt meerdere rekeningen te openen, kan een zakelijke dienstverlener u helpen geld te besparen op vergoedingen, belastingen en andere uitgaven.

Stap 2: Bepaal het aantal bankrekeningen 

De volgende stap is het bepalen van het aantal bankrekeningen dat u nodig heeft voor uw bedrijf. Dit hangt af van de grootte en aard van uw bedrijf en uw vaardigheid in financieel beheer. Voor degenen die niet over de diensten van een zakelijke dienstverlener of financieel expert beschikken, moet u dit eens bekijken. Kies het aantal banken dat u aankan of beheert.

Stap 3: Selecteer de rechteroevers

De volgende stap is het selecteren van de juiste banken voor de behoeften van uw bedrijf. Houd bij het selecteren van banken rekening met factoren als vergoedingen, rentetarieven en online bankdiensten. U kunt ook banken overwegen die speciale diensten voor bedrijven aanbieden, zoals kredietlijnen of rekening-courantfaciliteiten. Bovendien, voor risicovolle bedrijven zoals een gaming bedrijf, U moet een bank krijgen die bankieren met een hoog risico aanbiedt.  

Stap 4: verkrijg de benodigde documenten

Om meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf te openen, moet u bepaalde documenten aan de banken verstrekken. Deze documenten kunnen de registratiedocumenten van uw bedrijf, adresbewijzen en identificatiedocumenten voor de tekenbevoegde zijn. Om te weten welke documenten nodig zijn, neemt u contact op met de bank waarbij u een rekening wilt openen. Net als elk instituut kan elke bank de vereiste documenten hebben.

Stap 5: Open de bankrekeningen

Zodra u de benodigde documenten heeft verkregen, is het tijd om de bankrekeningen te openen. U moet aanvraagformulieren invullen en de vereiste documenten aan de banken verstrekken. Zodra de rekeningen zijn geopend, moet u ze financieren.

Stap 6: Beheer de bankrekeningen

Zodra de bankrekeningen van uw bedrijf zijn ingesteld, is het belangrijk om ze effectief te beheren. Dit omvat het bijhouden van uw transacties, het afstemmen van uw rekeningen en het bewaken van uw saldi. Misschien wilt u ook onlinebankieren instellen om het beheer van uw rekeningen te vergemakkelijken.

Als je stap te moeilijk vindt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk de service van FirmUE nodig, neem dan contact met ons op om alles gedaan te krijgen met betrekking tot het openen van meerdere accounts::

E-mail: [email protected]

Mobiele telefoon: +31 (0)6 8291 8628

Conclusie

Als ondernemer weet u dat het beheren van uw financiën cruciaal is voor uw succes. Een manier om uw financiën te optimaliseren en uzelf tegen risico's te beschermen, is door meerdere zakelijke rekeningen te hebben. Door de stappen te volgen die in dit blog-bericht worden beschreven, kunt u meerdere bankrekeningen voor uw bedrijf instellen. Vergeet niet om met een zakelijke dienstverlener samen te werken, omdat zij u kunnen ontlasten en zelfs beter werk kunnen leveren.

Heeft u internationaal bankadvies nodig voor uw bedrijf? Neem nu contact op met FirmEU voor een gratis consult!

Deel artikel:

Hoe kunnen we helpen?

Ontdek het volledige scala aan diensten die we kunnen bieden met een gratis offerte.